Intresseanmälan:
Quadblogging, fortsättningsgrupp




Längtar du efter en aktiv klassblogg? Saknar du läsare, och deras klasser, som läser och ger respons och som du och din klass kan följa och skriva respons på?

Quadblogging fortsättningsgruppen syftar dels till att ordna så deltagarna får kontakt med andra bloggande lärare och deras klasser, dels till att utveckla elevernas skrivande med hjälp av bloggskrivande. Responsskrivandet är en viktig del i detta arbete.


Denna aktivitet, Quadblogging-grupp, riktar sig till dig som kan blogga. Du vill gärna ha kontakt med andra bloggande lärare och klasser för att utveckla din klassblogg. Detta är en ny aktivitet och därför vill jag undersöka hur många lärare som kan tänkas vara intresserade av att delta. Detta också för att underlätta min planering av olika kurser inför 2017/18. Det är inte bindande att göra en intresseanmälan.

I denna QB-grupp, Quadblogging, blir alla indelade i quaddar, dvs. fyrlingar eller med andra ord smågrupper med fyra skolor i varje grupp, som bloggar, läser och skriver respons på varandras bloggar.

Deltagarna träffas IRL (In Real Life) vid tre tillfällen under läsåret. Det innebär att jag bjuder in alla till Medioteket. Vi sitter då i våra quaddar, bloggande smågrupper, för erfarenhetsutbyte, planering och samtal kring bloggandet.

Bloggskrivandet sker enligt följande rutiner:
1) första veckan är det skola A som skriver och lägger upp blogginlägg. Övriga skolor ger respons och förbereder sina blogginlägg.
2) andra veckan är det skola B som skriver och lägger upp blogginlägg. Övriga skolor ger respons och förbereder sina blogginlägg.
3) tredje veckan är det skola C som skriver och lägger upp blogginlägg. Övriga skolor ger respons och förbereder sina blogginlägg.
4) fjärde veckan är det skola D som skriver och lägger upp blogginlägg. Övriga skolor ger respons och förbereder sina blogginlägg.

Upplägget är: 1 träffar á 90 min under hösten, en träff kring årsskiftet samt en träff efter påsken.

Quadbloggingen är öppen för lärare anställda i Stockholm stad och den startar under förutsättning att tillräckligt många anmäler sig. Träffarna bekostas av grundskoleavdelningen och är kostnadsfria. Vi träffas i Mediotekets lokaler eller på Hantverkargatan.

Låter detta som något för dig!? Gör då en intresseanmälan!

Toura Hägnesten
M.S. in Ed., fil.mag., utvecklingslärare, Utbildningsförvaltningen

toura.hagnesten@stockholm.se
tfn: 08-508 33 848


= Frågan är obligatorisk
Enkäten är avslutad. Om du vill se frågor och eventuella resultat, klicka här.