Intresseanmälan:
Quadblogging för nybörjare





Sneglar du längtansfullt på bloggar? Skulle du vilja prova på att blogga tillsammans med din klass? Då är det här något för dig! Kursen syftar till att hjälpa dig som är lärare att starta en klassblogg och börja blogga tillsammans med dina elever. Kursen riktar sig till lärare som ännu INTE har börjat blogga.

I kursen få du hjälp och stöd i att skapa en blogg, lägga upp profiler, menyer, kategorier, skriva inlägg och kommentarer, ladda upp bilder samt komma igång med att låta dina elever blogga. Vi delar in oss i quaddar, dvs. fyrlingar eller med andra ord smågrupper med fyra skolor i varje grupp.

I kursen diskuterar vi också ramar för hur man skriver respons, kommer överens med eleverna om vad man får skriva i blogginlägg och i respons, netikett och liknande frågor.

Bloggskrivandet sker enligt följande rutiner:
1) första veckan är det skola A som skriver och lägger upp blogginlägg. Övriga skolor ger respons och förbereder sina blogginlägg.
2) andra veckan är det skola B som skriver och lägger upp blogginlägg. Övriga skolor ger respons och förbereder sina blogginlägg.
3) tredje veckan är det skola C som skriver och lägger upp blogginlägg. Övriga skolor ger respons och förbereder sina blogginlägg.
4) fjärde veckan är det skola D som skriver och lägger upp blogginlägg. Övriga skolor ger respons och förbereder sina blogginlägg.

Upplägget är: 6 tillfällen á 90 min under hösten 2017 samt våren 2018

Kursen är öppen för lärare anställda i Stockholm stad och den startar under förutsättning att tillräckligt många anmäler sig.
Kursen bekostas av grundskoleavdelningen och är kostnadsfri. Vi träffas i Mediotekets lokaler.

Låter detta som något för dig!? Gör då en intresseanmälan!

Intresseanmälan är INTE bindande! De som har gjort en intresseanmälan kommer att få ett mejl när det väl går att anmäla sig till kursen som startar efter sommaren.

För dig som redan kan blogga kommer det att bli möjlighet att anmäla sig till en annan Quadblogging-grupp, en fortsättningsgrupp för lärare som bloggar. Mer information om detta kommer framöver.

Toura Hägnesten
M.S. in Ed., fil.mag., utvecklingslärare, Utbildningsförvaltningen

toura.hagnesten@stockholm.se
tfn: 08-508 33 848


= Frågan är obligatorisk
Enkäten är avslutad. Om du vill se frågor och eventuella resultat, klicka här.