Anmälan: Genomgång av Skolverkets "Bedömningsstöd i läs- och skrivutveckling", för åk 1-3 (25/4 -18)


Bedömningsstöden är obligatoriska att använda i årskurs 1 sedan 1 juli 2016.

Skolverket skriver så här om bedömningsstöden:
"Bedömningsstödets syfte är att du som lärare lättare ska kunna följa upp elevers kunskaper i årskurs 1-3. Du kan med hjälp av bedömningsstödet tidigt identifiera elever som riskerar att få eller som redan har svårigheter inom läs- och skrivutvecklingen. Du kan även se när en elev kommit längre i sin kunskapsutveckling och behöver ytterligare stimulans.."

Kurstillfället omfattar en genomgång av lärarinformationen och bedömningsverktyget som sådant samt diskussioner kring dessa. Vi bekantar oss också med något av elevexemplen genom att vi lyssnar, läser analyserna, diskuterar samt jämför med egna erfarenheter. På samma sätt gör vi med någon av elevtexterna som finns till Bedömningsstödet.

Inför kurstillfället förväntas du dels ha läst igenom lärarinformationen, dels ha sett de två filmerna som introducerar Nya Språket lyfter som bedömningsverktyg. Dessa filmer finns på PedagogStockholm. Direktlänken till filmerna skickas ut i det mejl som bekräftar att du har fått en plats och att kursen blir av.

Kursdag är:

onsdag 25/4, kl. 13.30-16.30


Fler kurstillfällen kommer att erbjudas under hösten -18.

Lokal: StorAvan, Medioteket, Trekantsvägen 3, plan 5.

Kursen är öppen för lärare i Stockholms kommunala grundskolor.
Kursen startas under förutsättning att tillräckligt många har anmält intresse. Jag kommer att mejla en bekräftelse på att du har fått plats alternativt besked om att du står på väntelista för en återbudsplats.

Kursen är kostnadsfri och bekostas av grundskoleavdelningen. Om deltagare uteblir från kursen utan att meddela och avboka debiteras 350 kronor.

Välkommen med din anmälan!

Toura Hägnesten
M.S. in Ed., utvecklingslärare, Utbildningsförvaltningen

toura.hagnesten@stockholm.se
tfn: 08-508 33 848


= Frågan är obligatorisk
Enkäten är avslutad. Om du vill se frågor och eventuella resultat, klicka här.